Ketkä tekevät?

Hahmot

ISKÄ

KUMMITUS
Gregoriaanisesti laskien satavuotias (joskin 1800-luvulla aiemmin elänyt) K.Ummitus eli haamu joka tykkää hiippailla ja tanssahdella kummitusten yössä. Ei ollenkaan pelottava vaikka voittanut lakanallaan kummitusten Kovin Säikyttäjä -kisan. Treenaa haamujengissä 1.divisioonassa.

LUURANKO-LEO
Vilkkuvaloinen kaveri joka kadottelee luitaan sinne tänne. Himppasen kömpelö mutta varsin hyväsydäminen veikko. Vaatii kirjoitettavan nimensä väliviivalla koska nimmari on näin helpompi tehdä. Koirien herkkuidoli.

HERRA HERKKU
Vanhanajan silinterihattuinen makeistehtaan vallanpitäjä. Arvostettu kaveri, tietää vuosituhansien salaiset herkkureseptit siihen ja tähän. Osaa taikoa makeisia.

KARA MELLI
Neito joka yltä päältä hattaraa. Karamelliballerinan ja tikkunekun makea sekoitus. Tehnyt uraa soittorasioissa tanssijana kunnes löysi oman alansa. Tunnettu toisinaan Ruåtsissa paremmin nimellä Polka Gris.

VAARI MERIKARHU
Elämäntapaeläkkeellä elelevä Suurten Merien Sankari, joka taitaa aarrekarttojen tekemisen muttei tutkimista. Suuntavaisto ei paras puoli mutta kiikarin avulla kykenee katselemaan ihmissilmää pidemmälle. Ilmiömäinen merenkävijä.

LOHIKÄÄRME
Kiukkupekka, vangitsija, joka tässä tarinassa jää alakynteen kylläkin.

PRINSESSA a.k.a Linnanneito
Ei yhtään ylimielinen kaunotar joka pelastetaan (vaikka käynyt kyllä aiemmin karatekursseja mutta joskus on hyvä vain antautua pelastettavaksi ihan vaan jännityksen kannalta). Designista vastaavat Kimallus, Säihke, Timangi, Tylli &co. Esikuvansa Noin seitsemän veljeksen Linnanherran tytär.

PRINSSI
Japanilaisten taistelutekniikoiden Osaaja. Sisäiselläkin komeudella paiskattu tosimies jonka selkäranka kestää iskut sieltä ja täältä kun sydän on paikallaan. Ratsumiehiä.

Esiintyjät

LAULU: Ricky Tournee
Sankaritenori Helsingistä joka on aiemmin vaikuttanut mm. seuraavissa orkestereissa:
– SauruXet
ENFARCE
Force Majeure
– Firenote

KITARA: Ade Manninen
Wanhan-liiton kitarasankari, jonka tilutusta on kuultu esimerkiksi näissä orkestereissa:
– Hevisaurus
– SauruXet
– Androids

KITARA: Antti Wirman
Armoton tilumestari, on mukana mm. näissä orkesterissa:
Warmen
– SauruXet

BASSO: Time Schleifer
Väkevä bassotaiteilija, seikkaillut mm. näiden ryhmien kanssa:
– Hevisaurus
– SauruXet
– Smurffit
Raskasta Joulua
Hysteria

RUMMUT: Tom Rask
Pitkän linjan kannuttaja, joka on soittanut lukemattomilla tallenteilla.

TANSSIJA / KOREOGRAFI: Soile Ojala
Tukholman balettiakatemiasta valmistunut Soile on paitsi lahjakas koreografi, tanssija ja näyttelijä myös kuvankaunis ilmestys näyttämöllä joka taituroi tanssin pyörteisiin niin angorakissan, linnanneidon kuin aaveenkin! Tämä käsittämätön monilahjakkuus on työskennellyt niin kotimaassa kuin ulkomaillakin useissa produktioissa, mm. Vaasan kaupunginteatterissa, Ruotsissa, Oslossa sekä Polar Illusionsin useissa spektaakkeleissa. Tuhat sanaa eivät riitä kuvaamaan Soilen kykyjä – hänet täytyy nähdä näyttämöllä!

TANSSIJA / NÄYTTELIJÄ: Sirja Sauros
Käsittämättömän monipuolinen ja monialainen osaaja joka taituroi sekuntipelillä esityksen vaarit, koirat ja prinssitkin! Uskomaton kyky eläytyä ja loihtia satuhahmoja näyttämölle – kerta toisensa perään. Perustiedotkin ovat vakuuttavat: valmistunut 2006 Tampereen näyttelijäntyönlaitokselta, työskennellyt mm. Ryhmäteatterilla, teatteri Vanhassa Jukossa, sekä Lappeenrannan ja Kotkan kaupunginteattereissa.

TANSSIJA / NÄYTTELIJÄ: Eeva Muttonen
Ihana Eeva on tanssinut ja laulanut jo lapsesta saakka, esiintyen jo 12-vuotiaana tanssiryhmä Cat Peoplen riveissä. Kissamainen kameleontti on esiintynyt niin kameran edessä, laivalla kuin eri teattereiden estradeillakin. Huikeaa työtä esityksessä tekevä Eeva on Helsingissä nähty viimeksi Helsingin Kaupunginteatterin High School Musicaleissa sekä Polar Illusionin Aladdin-musikaalissa. Eeva on luotu lavalle – tanssimisen käsite saa tämän naisen kohdalla täysin uuden ulottuvuuden, loistavista roolitöistä puhumattakaan! Eeva on yksinkertaisesti upea!

Puvustus & tarpeisto

Outi Höylä / OutInDesign (www.outindesign.fi)

Valaistus

Mikko Skyttä / Rockvalot (www.rockvalot.fi)

Lavastus

Taru Flinkman

Ohjaus

Eeva Rantinoja
Ohjaaja on aiemmin kunnostautunut indie-elokuvien tuottaja/ohjaajana (Piste 2004, Uusi Mantere 2012), sittemmin tuli järkiinsä ja työskenteli ulkomailla.
Hän toimi Wadiyan tasavallassa kenraali Aladeenin kulttuurielämysten tuottajana.
Ohjaaja toteaakin: ”–tuottaminen Suomeen palatessa oli luonnollista kun oli tottunut käsittelemään miljoonia. Suomalaisten teatteriesitysten budjetit ovat samaa luokkaa, ei oikein tiedä mitä sillä kaikella rahalla tekisi.”.
Saanut kunniamaininnan vuonna 1995 Pohjois-Neuvostoliitossa omaelämäkerrallisesta kuvaelmastaan ”Minä, despootti”.

 

Iskä
Iskä (klikkaa isoksi)
Luuranko-Leo
Luuranko-Leo
Vaari-merikarhu
Vaari-merikarhu
Linnanneito
Linnanneito
Kara Melli
Kara Melli
Kummitus
Kummitus

 

Jätä kommentti